Nedan finner du en del av utbudet vår/sommar 2018

Tyvärr finns det ännu inga PDF listor på Continental, BF Goodrich, Good Year eller Tigar, vänligen ring eller skicka e-post på info@bolander.se

Detta är ett utdrag från transportstyrelsen.se

Här hittar du information om när en bil måste ha vinterdäck. Vinterdäckskrav gäller även för tunga fordon från och med den 1 januari 2013.

Krav på vinterdäck 1 december–31 mars

Under perioden 1 december till och med 31 mars ställer vi i Sverige särskilda krav på vilken typ av däck en bil ska ha när det är vinterväglag. Kraven gäller såväl lätta och tunga fordon som svensk- och utlandsregistrerade fordon.

Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen.

Vinterdäck ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M+S (M.S, M-S, M&S eller Mud and Snow). Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Dubbdäck får användas från och med 1 oktober till och med 15 april. 

Tillåtet med dubbdäck 1 oktober–15 april

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april.

Dubbdäck får användas även under annan tid, om det är eller befaras bli vinterväglag.

Om personbilar och lätta lastbilar har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är undantaget från kravet på vinterdäck. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet. 

Hos oss betalar du enkelt med:

Dela upp din betalning med:

Energieffektivitet på skala A-G

 

Energimärkningen visar däckets energiklass på en skala från A till G, med pilar från mörkt grönt till rött.

 

Däck märkta med energiklass A är effektivast, vilket betyder att de har ett lågt rullmotstånd. Dessutom visar märkningen däckets väggrepp vid vått väglag, också det på skalan A till G, där A betyder bra grepp.

 

Märkningen visar även det utvändiga rulljudet, det vill säga hur mycket själva däcken bullrar på ett standardiserat underlag. Buller mäts i decibel dB(A).

 

Källa:

http://www.energimyndigheten.se

Vi säljer dom flesta förekommande märkena på marknaden, så som t.ex.

 

Michelin
Vredestein

Continental

Nokian

Gislaved

Pirelli

Bridgestone

Firestone

GoodYear

BFGoodrich

Kumho

Hankook

Tigar

m.fl.